Låna med betalningsanmärkning

Vi kan erbjuda lån även om du har betalningsanmärkningar.

Vad är en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning är en anteckning hos ett kreditupplysningsföretag om att någon inte har skött sina betalningar. Kreditupplysningsföretag har register med information om personer och företag. Där registreras bland annat uppgifter om inkomst, fastighet och även betalningsanmärkningar.

Uppgifterna finns kvar i kreditupplysningsföretagen olika länge. Vanligtvis finns uppgifter om en privatperson kvar i tre år och om företag i fem år.

Du kan läsa mer på kronofogden.se

Låna trots betalningsanmärkning

Vi tycker det är viktigt att titta på hur framtiden kommer att se ut, snarare än hur det har varit.

Har du fått en betalningsanmärkning behöver det automatiskt inte betyda att du inte kan låna av oss. Det viktiga är att betalningsanmärkningen inte är av "fel" typ. Te x är en anmärkning på obetald TV-licens eller parkering bättre än te x snabblån eller böter. Du får däremot inte ha pågående skuldsaldo hos Kronofogden.

Ansvarsfull kreditgivning

Vi erbjuder flexibla krediter som är till för att täcka upp tillfälliga behov av pengar eller göra en bra affär. Kredit handlar om en ömsesidig tillit och kreditprövningen hos oss säkerställer att den som ansöker om lån har möjlighet att återbetala lånet.

Målet med ansvarsfull kreditgivning är att upplysa och uppmärksamma konsumenter om att ta ett lån eller kredit inte alltid är lösningen. Om du vet med dig att du inte tror att du kommer kunna betala tillbaka ska du inte låna alls.

Läs mer om våra riktlinjer för utlåning