Ansvarsfull kreditgivning

Daypay verkar som kreditgivare på den svenska marknaden med tillstånd från Finansinspektionen. Vi måste förutom det även följa ytterligare lagar och förordningar som reglerar vår verksamhet samt att vi själva valt att sätta upp riktlinjer för det vi anser vara ansvarsfull kreditgivning.

Daypay vill självklart undvika att våra kunder hamnar i betalningssvårigheter.

Ömsesidigt ansvar

Vi erbjuder flexibla krediter som är till för att täcka upp tillfälliga behov av pengar eller göra en bra affär. Kredit handlar om en ömsesidig tillit och kreditprövningen hos oss säkerställer att den som ansöker om lån har möjlighet att återbetala lånet.

Målet med ansvarsfull kreditgivning är att upplysa och uppmärksamma konsumenter om att ta ett lån eller kredit inte alltid är lösningen. Om du vet med dig att du inte tror att du kommer kunna betala tillbaka ska du inte låna alls.

Att tänka på innan du lånar

Innan du tar ett lån är det viktigt att du ser över din ekonomi så att du vet hur mycket du kan och behöver låna, samt att du vet vad lånet kommer kosta dig. Här är lite tips på vad som kan vara bra att fundera över för nya och befintliga lån.

Låna inte mer än du behöver

Idén bakom vår verksamhet är att man inte ska behöva låna mer än man behöver. Något som kan låta självklart men som i själva verket är allt för vanligt hos traditionella långivare. Istället är det vanligt att långivaren har som målsättning att låna ut så mycket som möjligt under så lång tid som möjligt, då är du som kund mest lönsam.

Kalkyl. Innan du lånar pengar är det bra att göra en kalkyl för din ekonomi. Du får då bra kontroll och vet hur mycket du behöver låna. Ta gärna hjälp av Konsumentverkets kalkylator för att göra en lånekalkyl och se hur just du påverkas av den ökade utgiften.

Amortering. Betala av dina lån så fort som möjligt. Även om räntan på våra längre lån är lägre så kostar det alltid att låna. Hos oss kan du alltid lösa ditt lån när du vill.


När är det okej att låna?

  • Har några dagar kvar till lön och fått en oförutsedd utgift.
  • Behöver en kredit och vill inte gå till banken.
  • Låna efter behov

När är det inte okej att låna?

  • För att betala ett annat lån med pengarna
  • För att använda pengarna till spel
  • För att använda pengarna till onödig konsumtion

Problem att betala tillbaka?

Om du har betalningssvårigheter kan du kontakta Daypay så försöker vi lösa problemet. Du kan även kontakta Kommunens skuld- och budgettrådgivare som kan hjälpa dig till vad som är bäst i din situation.